Home  |  Contact
Jellum skyline

De Doarpskeamer

Gepubliceerd op: 16-01-2021
Vanaf 4 januari 2021 zijn op verschillende locaties in de gemeente Leeuwarden Buurt- en Dorpskamers gestart. Iedereen is hier welkom met vragen rondom vrijwilligerswerk, ondersteuning en activiteiten. Daarnaast vormen deze buurt- en dorpskamers een gezellige ontmoetingsplaats in de buurt. De doarpskamer voor onze dorpen is te vinden in MFC de Wjukken in Mantgum.

In samenwerking met Amaryllis en de gemeente Leeuwarden is er een "doarpskeamer" in de Wjukken in Mantgum voor de dorpen (Nij Baarderadiel) binnen de gemeente Leeuwarden! In de Wjukken kunt u terecht voor kleine en grote hulpvragen.

Voor ondersteuningsvragen kunt u contact opnemen met Amaryllis via 058 303 0401. Heeft u andere vragen, neem dan gerust contact met de buurt- of dorpskamer. Dit is een ontmoetingsplek, waar u terecht kunt voor gezelligheid en activiteiten en voor hulp bij allerlei vragen. Gastvrouwen/heren, vrijwilligers en beroepskrachten staan voor u klaar!

Heeft u hulp nodig?
Wij zijn er voor u! In de Wjukken in Mantgum kunt u terecht voor kleine en grote hulpvragen. Heeft u bijvoorbeeld iemand nodig die u helpt bij het invullen van een formulier of uw belastingpapieren? Wilt u met iemand praten over de opvoeding van uw kinderen? Zoekt u iemand die zo nu en dan uw hond wil uitlaten. Of heeft u gewoon zin om een kopje koffie met iemand te drinken met iemand uit de buurt? Het kan allemaal in de Wjukken!

Activiteiten
Wilt u mensen ontmoeten of meedoen aan een activiteit? Heeft u een idee voor een activiteit in en om uw dorp dan bent u in de Wjukken aan het juiste adres.

Openingstijden
U kunt in de Wjukken terecht op dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en vrijdagmorgen van 8.00 tot 12.00 uur.
Door de huidige coronamaatregelen werken de buurt- en dorpskamers op dit moment alleen op afspraak.

Onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning
De doarpskeamer is een onderdeel van het Wmo-beleid van de gemeente Leeuwarden. Hier werken vrijwilligers en beroepskrachten samen. Dat doen we door gebruik te maken van elkaars kennis en kunde.

Meer weten over de Wmo of doarpskeamers? Kijk dan op de webside www.lwdvoorelkaar.nl


 

Agenda

3 juli 2021
Oud papier
18 september 2021
Oud papier
27 november 2021
Oud papier
Archief
17 april 2021
Oud papier
Ga naar eerdere agenda items
Disclaimer | Privacy Statement
©2019 Dorpsbelang Jellum-Bears | realisatie: Insite Design Websites