Home  |  Contact
Jellum skyline

Doarpskeamer - Wmo - Jeugdhulp

Buurt- en dorpskamers
Op zaterdag 25 september 2021, op Nationale burendag, is de doarpskeamer Nij Baarderadiel officieel geopend.
De officiële opening heeft door Corona enige tijd op zich laten wachten. Inmiddels wordt de meerwaarde van de doarpskeamer langzaam meer duidelijk.
In september heeft Dbieb een start gemaakt met een training DIGID. Voor veel jongeren is DIGID een onderdeel van hun dagelijks leven. De ouderen onder ons moeten al die nieuwerwetse ontwikkelingen maar volgen en er wordt van uit gegaan dat we dat ook allemaal zo maar even onder de knie hebben. De werkelijkheid is iets weerbarstiger. Vandaar deze training.  Zo kunnen er in de toekomst meer trainingen worden georganiseerd en het ligt in de bedoeling om dit in samenwerking met de andere dorpen ook daar plaats te laten vinden en niet uitsluitend in de Wjukken.

Amaryllis is vanaf het begin in januari op dinsdagmiddag en vrijdagmorgen aanwezig in de Wjukken. Langzaamaan begint ook de toeloop hier naar toe meer vorm te krijgen. Langzaamaan komen allerlei activiteiten op gang die allemaal zijn bedoeld om de verbinding en eenheid binnen de dorpen te ondersteunen en waar nodig te versterken. Het zou mooi zijn wanneer de doarpskeamer ook de verbinding tussen de dorpen gaat versterken.

Wat staat er nog op het programma?
Van oktober tot en met april 2022 wordt in de Doarpskeamer gestart met een 'Nifelmoarn'. Iedere laatste vrijdag van de maand van 9:30 tot 12:00 uur kun je met je eigen handwerk aanschuiven bij de 'Nifelmoarn'. De plannen zijn om iedere maand op dit tijdstip ook een workshop aan te bieden. Dit zal steeds weer iets anders zijn bijvoorbeeld schilderen/keramiek/vilten/kaarten maken of een bepaalde handwerktechniek. Aan deelname workshop zijn kosten verbonden, afhankelijk van het soort workshop.  Wil je er meer over weten? je kunt bellen of mailen met Doete Anema. doeteanema@hotmail.com / 058-2501603/06-38945737.
Houdt zeker de website en de faceboekpagina in de gaten! Ook is het de bedoeling dat we starten met een dorpen pubquiz. Ieder dorp stelt een pubquizteam samen om daarna gezamenlijk te strijden om het pubquizkampioenschap Nij Baarderadiel. Voor precieze data en andere informatie kan iedereen de facebookpagina van de doarpskeamer volgen (@Doarpskeamernijbaarderadiel).

Oh ja (ps); wanneer er mensen zijn die denken: “leuk, ik zou ook wel een dagdeel als vrijwilliger in de Wjukken willen staan.” Schroom niet en meld je aan. Even een mailtje naar bestuur@wjukken.nl en Karin roostert je in!

Onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning
De doarpskeamer is een onderdeel van het Wmo-beleid van de gemeente Leeuwarden. Hier werken vrijwilligers en beroepskrachten samen. Dat doen ze door gebruik te maken van elkaars kennis en kunde.

Wmo
Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en kunnen meedoen aan het dagelijks leven. Ook met een beperking of problemen. Lukt het u niet (meer) om u zelfstandig te redden? Dan kunt u in veel situaties geholpen worden door uw partner, kinderen, familie, vrienden of buren. Ook kunt u gebruik maken van voorzieningen in uw buurt. Zoals activiteiten, vrijwilligers(werk), klusjesdiensten en boodschappenservice. Heeft u meer hulp nodig dan uw omgeving kan bieden? Dan kunt u ondersteuning vragen vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). 
Op deze pagina vindt u informatie over waar u terecht kunt.

Jeugdhulp
Jeugdhulp is ondersteuning van kinderen en/of ouders bij het opgroeien of opvoeden. De gemeente is verantwoordelijk voor alle Jeugdhulp, maar geeft deze hulp niet zelf. 
Op deze pagina vindt u informatie over waar u wel terecht kunt.
 

Agenda

12 november 2021
Klaverjassen
20:00 uur, in het dorpshuis.
27 november 2021
Oud papier
30 november 2021
Creamiddag in de Wjukken
Creatief stenen schilderen als cadeau of als herinnering aan bijzondere gebeurtenissen.
Aanvang: 13:30 uur.
Aanmelden via bestuur@wjukken.nl of bellen: 06 20 19 19 71
10 december 2021
Klaverjassen
20:00 uur, in het dorpshuis.
14 januari 2022
Klaverjassen
20:00 uur, in het dorpshuis.
11 februari 2022
Klaverjassen
20:00 uur, in het dorpshuis.
11 maart 2022
Klaverjassen
20:00 uur, in het dorpshuis.
8 april 2022
Afsluiting klaverjassen
20:00 uur, in het dorpshuis.
Archief
26 oktober 2021
Digitale nalatenschap
Een interessante info middag over digitale nalatenschap.
Plaats: De Wjukken, Mantgum.
Aanvang 14:30 uur.
14 oktober 2021
Jaarvergadering
Jaarvergadering dorpshuis in dorpshuis d'Ald Skoalle
Alle inwoners zijn welkom.
Aanvang: 20.30 uur.
Ga naar eerdere agenda items
Disclaimer | Privacy Statement
©2021 Dorpsbelang Jellum-Bears | realisatie: Insite Design websites