Home  |  Contact
Jellum skyline

Doarpskeamer agenda september

Gepubliceerd op: 29-08-2022
Terugblikken en vooruitkijken Doarpskeamer Nijbaarderadiel
De afgelopen drie maanden hebben er geen speciale activiteiten plaatsgevonden in Doarpskeamer. Wel zijn we wekelijks open geweest.

De Doarpskeamer is vanaf 1 september geopend op dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.30 uur.

Open dag
Zaterdag 24 september wordt met de ‘open dag’ het startsein van het nieuwe seizoen gegeven. Het thema van deze dag is ontmoeten en meedoen. Er zullen o.a. workshops zijn, er kan jeu de boules gespeeld worden en de kinderen kunnen zich laten schminken. De vrijwilligers van de Doarpskeamer zijn op deze middag aanwezig. Jullie worden welkom geheten met een kop koffie/thee en wat lekkers, vergezeld van gezellige trekzakmuziek. We sluiten de dag af met een gezellige gratis buurtmaaltijd. Dit is allemaal mede mogelijk gemaakt door een mooie bijdrage van het Oranjefonds. Zie verder het programma dat jullie door de brievenbus krijgen. Tijdens de middag worden lootjes verkocht waarmee prachtige prijzen te winnen zijn.

Nieuw seizoen
Ondertussen heeft de activiteitencommissie niet stilgezeten. Er zijn een heleboel leuke ideeën die we gedurende het nieuwe seizoen zullen inplannen. We hopen dat ze tegemoetkomen aan de behoeftes.
Op deze website staan de programma's voor de maanden september en oktober.

De activiteiten worden zo laagdrempelig mogelijk georganiseerd. Dit betekent dat de activiteiten vaak gratis zijn maar dat er soms een kleine eigen bijdrage gevraagd wordt. De grotere activiteiten zullen in de middenzaal van de Wjullen worden georganiseerd. Als er veel materiaal moet worden aangeschaft is het handig dat vooraf het aantal deelnemers bekend is. Dit wordt dan in de kalender specifiek genoemd. Opgeven kan altijd telefonisch of per mail. Uiteraard kun je ook langskomen en doorgeven dat je ergens aan wilt deelnemen.

Kreamiddei
Als vaste activiteit is het de 2e dinsdag van de maand  kreamiddei (vaak met een workshop) en de laatste donderdagochtend van de maand kun je komen handwerken, dan neem je eigen handwerk mee.

Bibliotheek en wijkagent
Tijdens de openingsuren van de Doarpskeamer kun je ook altijd de bibliotheek bezoeken.
Net zoals vorig jaar is er op de eerste dinsdag een wijkagent in de Wjukken aanwezig. Handig voor als je vragen hebt die je graag persoonlijk wilt bespreken.

Thuiszorg organisatie MIEP spreekuur
MIEP de thuiszorg organisatie zal ook op een aantal dinsdagmiddagen in de Doarpskeamer spreekuur houden. Klik hier voor de data.

Heb je behoefte aan een vrijwilliger of wil je graag als vrijwilliger ergens aan de slag. Gertruud van der Veen is om de week op dinsdagmiddag in de Doarpskeamer te vinden. Zij bemiddelt tussen vraag en aanbod.

Iedere derde donderdagochtend van de maand  is er in de Opkeamer van de Wjukken mantelzorgcafé. Martine geeft ruimte voor een gesprek en probeert ook iets leuks te doen met de groep. Kom eens langs om te ervaren! 

Doarpskeamer Nij Baarderadiel is een prachtige plek om elkaar te ontmoeten. Er is altijd een vrijwilliger met een luisterend oor. Doarpskeamer Nij Baarderadiel is voor alle inwoners van de oud Littenseradiel doarpen die nu onder de gemeente Leeuwarden vallen. Ben je nieuwsgierig? Kom langs en neem een kijkje in onze gezellige Doarpskeamer!Karin van Beest
Coördinator Doarpskeamer Nij Baarderadiel

Agenda

30 september
Geannuleerd!!! Bier en wijnproeverij / Bier- as wynpriuwerij
Beste dorpsgenoten,

Helaas gaat door te weinig aanmeldingen de vrijwilligersavond met de wijn- en bierproeverij niet door. 
 
De agenda van het dorpshuis wordt binnenkort bekend gemaakt! Hou de website, mailbox en de brievenbus in de gaten en wie weet zien we elkaar bij een volgende activiteit. 

Hartelijke groet, 

Rutger, Jan Pieter, Dirkje, Thea en Monique
12 november 2022
Oud papier
De oud papiervrijwilligers komen langs met de trekker en wagen. Ze starten om 10.00 uur op het parkeerterrein bij de Smidshoeke.
Papier gebundeld langs de weg zetten.
Archief
24 september 2022
Oud papier
De oud papiervrijwilligers komen langs met de trekker en wagen. Ze starten om 10.00 uur op het parkeerterrein bij de Smidshoeke.
Papier gebundeld langs de weg zetten.
19-21 augustus
Merke Jellum-Bears 2022
Welkom bij de merke van 2022 in Jellum, met als thema: Rock ‘n Roll.
6 augustus 2022
Oud papier
De oud papiervrijwilligers komen langs met de trekker en wagen. Ze starten om 10.00 uur op het parkeerterrein bij de Smidshoeke.
Papier gebundeld langs de weg zetten.
Ga naar eerdere agenda items
Disclaimer | Privacy Statement
©2022 Dorpsbelang Jellum-Bears | realisatie: Insite Design websites